Чудесні досліди

Досліди з жуйуою

Властивості барвниківщо входять до складу жуйки. Забарвлену жувальну гумкупорізану на невеликі шматочкипоміщають в пробірку і доливають 2-3 мл дистильованої водиПробірку нагрівають у полум'ї спиртівки до отримання забарвленого розчину.Розчинрозливаютьподвомпробіркахідодаютьводнуз них1 мл5-10%розчинуHClабоH2SO4,авіншу-1 мл5-10%розчинуNaOH.Взалежності від видубарвникабудевідбуватисязміна забарвленнявкисломуілужному середовищах.

Досліди з морозивом


Виявлення білків. У пробірку наливають 1 мл розталого молочного морозива і додають 5-7 мл дистильованої води. Пробірку закривають пробкою і струшують. До 1 мл отриманої суміші додають 1 мл 5-10% розчину NaOH і декілька крапель 10% розчину CuSO4

Вміст пробірки струшують. Відбувається біуретова реакція. при цьому з'являється яскраво-фіолетове забарвлення, пов'язане з взаємодією пептидних зв'язків білкових молекул зі свежеосажденная Cu (OH)2:

04 січня народився англійський фізик Ісаак НЬЮТОН (4.01. 1643 - 31.31727)який крім усього іншоготрохи займався алхімією

Дивитись відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий