Досліди з жуйуою
Властивості барвників, що входять до складу жуйки. Забарвлену жувальну гумку, порізану на невеликі шматочки, поміщають в пробірку і доливають 2-3 мл дистильованої води. Пробірку нагрівають у полум'ї спиртівки до отримання забарвленого розчину.Розчинрозливаютьподвомпробіркахідодаютьводнуз них1 мл5-10%розчинуHClабоH2SO4,авіншу-1 мл5-10%розчинуNaOH.Взалежності від видубарвникабудевідбуватисязміна забарвленнявкисломуілужному середовищах.
Досліди з морозивом
Виявлення білків. У пробірку наливають 1 мл розталого молочного морозива і додають 5-7 мл дистильованої води. Пробірку закривають пробкою і струшують. До 1 мл отриманої суміші додають 1 мл 5-10% розчину NaOH і декілька крапель 10% розчину CuSO4
Вміст пробірки струшують. Відбувається біуретова реакція. при цьому з'являється яскраво-фіолетове забарвлення, пов'язане з взаємодією пептидних зв'язків білкових молекул зі свежеосажденная Cu (OH)2:
04 січня народився англійський фізик Ісаак НЬЮТОН (4.01. 1643 - 31.3. 1727), який крім усього іншого, трохи займався алхімією
Дивитись відео
Комментариев нет:
Отправить комментарий